Natuurherstel van de AMM in de Bredase bossen

Op de traditionele Nassaudag (2e pinksterdag) waar de middeleeuwse oorsprong van het Nederlandse koningshuis wordt herdacht, hebben we de bedreigde inheemse honingbij weer terug gebracht naar de oude bossen. Het was een symbolisch schouwspel uitgevoerd door de mensen en hun kinderen van ‘Het Conservatoire’

Naar aanleiding van ons persbericht over het natuurherstel van de zwarte honingbij op Nassaudag, is bovenstaand artikel verschenen in vele media in Nederland (zoals Nu.nl, Algemeen Dagblad, PZC, Brabants Dagblad, BNdeStem, Drimble, Utrecht News) 

Hier is het Texelse zwarte bijenvolkje  naar haar standplaats in het Sint Annabos in Bavel. Het is een schutzwerm met een van  Neeltje Jans (De Duurzame Bij) afkomstige koningin . Deze zwarte bijen zijn door ‘De Duurzame Bij’ geselecteerd op op varroa-tolerant gedrag.

De zwermkast is door ‘Het Conservatoire’ gemaakt en is ontworpen volgens de wetenschappelijke inzichten van Prof. Thomas Seeley en kan worden geobserveerd naar varroa besmetting en naar Amerikaans Vuilbroed.