Terugkeer van de zuivere honingbij gestart

Ons persbericht met de aankondiging van de start van de  terugkeer van de zuivere honingbij op Nassaudag naar de Nassaubossen in Breda is in veel media gepubliceert. Zie voor het artikel de bovenstaande link (zoals Nu.nl , Algemeen Dagblad, PZC,  BNdeStem , Utrecht News, Drimble , Brabants Dagblad

Het genetisch zuivere Texelse zwarte bijenvolkje is op weg naar haar standplaats in het Sint Annabos in Bavel. Het is een schutzwerm met een van Neeltje Jans afkomstige koningin. Deze zwarte Texelse honingbijen zijn door ” Stichting De Duurzame Bij'” geselecteerd op hun varroa-tolerant gedrag.

De zwermkast is door de mensen van ‘Het Conservatoire’ gemaakt uit een steenschot op basis van de wetenschappelijke inzichten van Prof Thomas Seeley. De kast kan worden geobserveerd op varroadruk en op bijvoorbeeld Amerikaans Vuilbroed.